30 Temmuz 2013 Salı

Üniversite Yeni Başlayacaklara Faydalı Tavsiyeler



Şimdi,ilk olarak şunu bilin, üniversitelerin çoğunda okula yeni başlayanlara "çöm" adı verilir.. Anlaşılabileceği üzere bu çöm kelimesi, çömez'in kısaltılmışıdır. Ama bazı üniversitelerde (ki benimki de buna dahil) çöm yerine "cik" denir. Bu cik de, civcivlerin çıkardığı sesten gelmektedir. Zira, ikinci sınıftan itibaren "gak" olmuşsunuzdur. Yani kartlaşmaya başlamışsınızdır. Gak'laşana kadar , üniversitede zorluk çekmemeniz için bazı önerileri buraya koyuyorum :)




-Öğrenci kimliğinizi sakın kaybetmeyin, aksi takdirde gazeteye kayıp ilanı verip emniyetlerde uğraşırsınız dert üstüne dert edinirsiniz..

2-kendinize çömez izlenimi vermeyin, okul bahçesinde ve çok önemlisi koridorlarda sanki okulda 10 yılınız geçmiş gibi göğsünüzü gere gere yürüyün..

3-Öğrenim kredisi yerine başbakanlık bursu almaya bakın, geri ödeme derdiniz olmaz.

4-Kayıt kuyruğunda falan kızlarla tanışın.. bölüm neydi? Danışman kim?.. Bu belgeyi nereden aldın bende yok.. Nerde oturuyosun? gibi cümlelerle dalın olaya..

Bunlarla sevişmiycekseniz bile genelde kızlarımız iyi niyetli olduğundan sizin yerinize imza atarlar, notlarını verirler fotokopi için, hatta beraber ders çalışır,üstüne sınavda kopya verirler,  ayrıca illaki bigün sevişirsiniz belki :)

5- Gerektiğinde kopya verin ki gerektiğinde alabilesiniz..

6-Çirkin olduğunu düşündüğünüz kızlar ileri ki günlerde sınıfın ineklerinden olacaklardır. kaçmak yerine zorla da olsa muhabbet edin. ders notu isterken en azından yüzünüz olsun. ayrıca çirkin deyip geçmeyin, 3. sınıf civarlarında öyle güzelleşirler ki neydi ne oldu diye dudak uçuklatabilirler.. :)

7-Araştırma görevlileriyle sıkı fıkı olun, sınav kağıtlarınızı onlar okuyor..

8-Aranızı en az bir profesörle sıcak tutun.. Kitaplarına yardım edin. "hocam hede hödö nün kitabından önce neyi tavsiye edersiniz, sizin hangi eserinizden başlayayım?" türü sorulardan bir kaç hafta sonra işinizi hallettirebilirsiniz..

9-gelip "çömeeeeeeez" diye kulağınıza bağıran insanlara
"siz dördüncü sınıftan mı başladınız hocam?" diye bir sorun..

10- Sınav tarihini yanlış biliyormuşum, ben öğleden sonra sanıyordum, sabaha kadar çalıştım uyumuş kalmışım lütfen sınava alın gibi mazeretlere sığınmayın. kimse size sınavı haber vermek zorunda değİl. Lise mi burası, sınavları iyi takip edin...

11-Yetkili ağızdan söylenmemiş hiç bir şeye inanmayın.. İsterseniz deneyin kantine gidin ve bir yalan uydurun aksama kadar söylediğiniz yalana sizde inanırsınız.. (kesinlikle çok doğru, bir keresinde bir benim de başıma geldi, akşam söylediğim yalana sabah kendim de inanmıştım :))

12- İlk gün tanıştığınız, ''heh buldum kafama göre birini'' dediğinizin kişi ile;yine ilk gün tanıştığınız ''bu uyuzla işimiz var'' dediginiz kişinin ilerleyen günlerde yer değiştireceğini görebilirsiniz, çok fazla sasırmayın.. Önyargılı olmayın.. (kesinlikle bu öğüde kulak verin)

Aklıma geldiklerinde yenilerini ekleyeceğim takipte kalın saygılar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder